Psikolojik Danışma ve Psikoterapi - Hücum Terapisi Nedir?

  • PDF
Makale İçeriği
Psikolojik Danışma ve Psikoterapi
Psikolojik Danışmanlık
Psikoterapi
Hücum Terapisi Nedir?
Uzm. Psk. Dan. Dr. Ayşe Devrim Burçak
Tüm Sayfalar

H Ü C U M   T E R A P İ S İ NEDİR? Psikolojik sorunların çözümünde kullanılan pek çok terapi tekniği, yaklaşımı vardır. Bazı teknikler, hastalık semptomlarının ya da belirtilerinin giderilmesi odaklı iken, bazıları belirtilere neden olan kaynağın tespit edilmesine ve hastalık yaratan bu kaynağın, hastalık üretmeyecek hale dönüştürülmesi amacını taşımaktadır. Bu anlamda Hücum Terapisi, hastalık kaynağına yönelik olarak çalışılan, bu çalışma sırasında davranışçı, bilişsel, dinamik, varoluşsal tekniklerden danışana, danışanın sorunlarına bağlı olarak seçilen bir ya da birkaç tekniğin bir arada kullanıldığı bir psikoterapi sürecidir.

İÇERİK: Hücum terapisi, danışan için; anlatma, bilgilendirme, kavrama, içgörü, hayata geçirme, travmaya dayanıklı hale gelme duraklarını içeren bir yol haritasını takip eder. Bu harita bağlamında, ilk 10-15 günlük süreç danışanın öyküsünü anlatması ve hayat öyküsü ile sorunu çerçevesinde teorik bilgilendirilmesini içerir. Bu aynı zamanda danışanın bu bilgileri içselleştirmesini, kendi hayatı ve sorunları ile paralel olarak resmedebilmesini tanımlayan kavrama ve içgörü kazanma süreçlerinin de başladığı noktadır. 10-15 günlük hücum terapisinin ardından, idame terapisi ile kazanılan içgörünün, hastalıklı duygu, davranış ve düşüncenin ya da ilişki biçimlerinin sağlıklı olanları ile yer değiştirmesine yardımcı olacak uygulamaları içerir. Tüm süreç, yeni edinilen sağlıklı davranış-duygu-düşünce kalıpları ile iletişim biçimlerinin yeni sorunlara/travmalara dayanıklı hale getirilmesini amaçlamaktadır.

SÜRESİ: Hücum terapisi toplam 30 saat, günde iki seans olmak üzere 10-15 güne yayılan bir program dahilinde devam eder. Hücum terapisini takiben, danışanın sorununun şiddetine, derinliğine bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasında değişen bir idame görüşmeleri söz konusudur. Bu aşamada görüşme periyodu ilk aşamada haftada bir olup, süreç içinde 15 günlük ve aylık periodlarla devam eder ve sonlanır.



Sitemizi Paylaşın

Online Sayısı

Şu anda 2 konuk çevrimiçi

Bize Ulaşın

Adres: Vali Rahmi Bey Mh. 139 Sk. No:34 Buca/İZMİR (Buca Karakolu sokağı)
Telefon: 0232 420 09 26
GSM    : 0533 711 03 99
Faks    : 0232 442 28 22
e-posta: info@burcakozelegitim.com